Informationsskyltar

Alla de nödvändiga skyltarna.
På en plats.

En informationsskylt berättar om vad som gäller på platsen. Vi har skyltar för de flesta syften och för placering både inom- och utomhus. Och självklart både belysta och obelysta.

Bättre material.
Fler storlekar.

Bättre material.
Fler storlekar.

Tre saker att fundera kring.

Placering

Var ska skylten sitta?

Placering och underlag påverkar hur skylten ska se ut och vilken upphängning som är mest lämplig.

Storlek

Rätt storlek för bättre resultat.

Rätt storlek på skylten gör att den syns utan att kännas malplacerad.

Belysning

Ljus förhöjer synligheten.

Om skylten måste synas ska den antingen vara självlysande eller belyst.

Stort urval av skyltar

Vi har många informationsskyltar i lager och kan dessutom ordna andra med mycket kort varsel. Om du berättar för oss var skylten ska hänga och vad den ska säga, så löser vi det.

Hänvisningsskyltar
En hänvisningsskylt ska vägleda dig så att du hittar dit du ska. Exempel på hänvisningsskyltar är närmsta parkering, platskontor, reception, ankommande gods, konferensrum och mötesrum
Varningsskylt
En varningsskylt ska göra omgivningen uppmärksam på risker och på vad som kan hända om man inte följer anvisningar. Vi har självfallet dessa skyltar i många standardutföranden, men kan även designa dem efter behov. Exempel på varningsskyltar är livsfarlig ledning, varning för truck och rasrisk.
Förbudsskyltar
En förbudsskylt talar om vad som är förbjudet. Det kan vara vedertagna förbudsskyltar – vanligtvis i trafiken – eller skyltar av mer specifik karaktär. Det är viktigt att tänka synligheten av skyltarna, även när det är mörkt. Därför rekommenderar vi oftast reflekterande material. Exempel på förbudsskyltar är parkering förbjuden, obehöriga äger ej tillträde och rökning förbjuden.
Påbudsskyltar
Ett påbudsmärke är en skylt som talar om vad man ska göra eller hur man ska bete sig. Exempel på påbudsmärken är instruktioner för klädsel, hygienrutiner och skyddsutrusning i en lokal för livsmedelsproduktion.
Brand- och nödskyltar
Det finns många riktlinjer och regler för uppmärkning av exempelvis arbetsmiljöer. De här skyltarna guidar dig rätt om en nödsituation uppstår. Exempel på brand- och nödskyltar är nödutgång, första hjälpen och hjärtstartare.
Orienteringstavlor
En orienteringstavla är en slags karta som beskriver var man är i förhållande till andra platser i den direkta närmiljön. Skyltarna finns både i byggnader och utomhus i olika miljöer. Exempel på orienteringstavlor är områdeskartor för friluftsområde, bostadsrättsförening, industriområde, sjukhus eller skola.

“I våra fastigheter sitter det många olika typer av skyltar som emellanåt byts ut. Det är därför viktigt för oss med snabb produktion och bra service.”

Emma Winton, Lixon Fastigheter

Rätt information gör stor skillnad när det verkligen gäller.

Vi arbetar för bästa synlighet och rätt uttryck.

Hittar du rätt?

Vi hjälper dig reda ut vad du behöver.

031 – 340 28 40